MG Health Care bouwt via crowdlending een opvangcentrum voor mensen met een beperking in Namen

Brussel, 8 november 2022. MG Health Care, een Waals bedrijf actief in de zorg voor personen met een beperking, lanceert een fondsenwervingscampagne tot 1,2 miljoen euro op het crowdlending platform BeeBonds. Het doel is de medefinanciering te ondersteunen van de bouw van een residentie voor 80 volwassenen met een mentale beperking in Namen.

Chemin de la Caracole, in het zuiden van Namen (tussen het Bois de la Basse en de Maas), zal over enkele maanden onderdak bieden aan 80 volwassenen met een mentale beperking. Dit project moet gezinnen ontlasten die op zoek zijn naar huisvesting voor hun familieleden, aangezien er niet genoeg plaatsen zijn om aan hun behoeften te voldoen. In 2013 werd België door Europa veroordeeld voor het gebrek aan geschikte accommodatie (het recht om zelf een accommodatie te kiezen is vastgelegd in het VN-Verdrag van 2006 inzake de rechten van personen met een beperking, dat België in 2009 heeft goedgekeurd).

MG Health Care SRL, dat het project uitvoert, is gespecialiseerd in de sector van de zorg voor personen met een beperking. Zij beheert reeds 3 centra met in totaal ongeveer 100 bewoners. ​ Het nieuwe project, bestemd voor mensen met een mentale beperking, bestaat uit vijf gebouwen: vier worden bestemd voor de huisvesting van de bewoners, met elk 20 bedden, terwijl in het vijfde een keuken, gemeenschappelijke ruimten en administratieve kantoren worden ondergebracht.

Bij de voorlopige ontvangst die voor eind 2023 is gepland, zullen de gebouwen worden verhuurd aan Namur Santé SRL, die actief is in de sector van de zorg voor personen met een beperking in België.

Namur Santé SRL (toekomstige exploitant), MG Health Care SRL (eigenaar van het project) en Namur Services SRL (huidige eigenaar van het terrein, dat door MG Health Care zal worden verworven dankzij een banklening van Triodos en een deel van de BeeBonds crowdlending) behoren tot de Mélotte Groep.

"Binnen MG Health Care zetten we ons in om nieuwe locaties te ontwikkelen die bewoners met een beperking een kwalitatieve leefomgeving bieden die is aangepast aan hun specifieke behoeften (die voldoet aan de nieuwste energie- en gezondheidsnormen), alsook een functionele werkomgeving voor ons personeel. Wij besteden ook aandacht aan het milieu: het project Chemin de la Caracole krijgt fotovoltaïsche panelen op het dak, wordt voorzien van elektriciteit uit groene energiebronnen, plant oplaadpalen voor elektrische voertuigen en omvat groenzones", aldus Ioannis Gournis, directeur van MG Health Care élotte Group.
"Voor investeerders die gevoelig zijn voor deze maatschappelijke problematiek en voor vastgoed in het algemeen, is het belangrijk te weten dat het project, dat 1,2 miljoen euro wil opbrengen, zal worden uitgevoerd over een korte periode van twee jaar, tegen een aantrekkelijk rendement van 8% bruto per jaar. Dit is een sterk project: zodra de bouw en de verhuur van de site voltooid zijn, is overeengekomen om Namur Services, via een "share deal", te verkopen aan een derde onderneming die een gediversifieerde portefeuille van vastgoedactiva in verband met de medisch-sociale sector of de gezondheidszorg wil opbouwen. Het bedrag van de verkoop is vastgesteld op 11,9 miljoen euro (in een overeenkomst ondertekend in de eerste helft van 2022), waardoor de bankleningen en obligaties kunnen worden terugbetaald", legt Joël Duysan, CEO van BeeBonds, uit.

Kerncijfers over invaliditeit

  • 597.253 personen hebben hun beperking erkend door de FOD Sociale Zekerheid Algemene Directie Gehandicapten.
  • 217 299 mensen ontvangen een maandelijkse inkomensvervangende en/of integratie-uitkering (ARR/AI).
  • 28% van de ARR/AI-uitkeringen hebben betrekking op "psychische stoornissen" https://handicap.belgium.be/docs/fr/rapport-annuel-2021-fr.pdf ​ ​
  • De AVIQ, die belast is met de erkenning en subsidiëring van de verschillende huisvestingsdiensten in Wallonië, telt 399 erkende diensten voor 12.756 begunstigden. www.aviq.be/sites/default/files/documents_pro/2022-10/Rapport-activités-2021.pdf

Details van de fondsenwerving

Het staat open voor particuliere investeerders en rechtspersonen.

Geïnteresseerde beleggers vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds: www.beebonds.com/projecten/

  • Het doel is een maximum van 1,2 miljoen euro te bereiken, geleend voor een periode van 2 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8%.
  • De fondsenwerving zal worden gebruikt voor de financiering van de bouw van het opvangcentrum na de overname van Namur Services SRL, die eigenaar is van het terrein, door MG Health Care SRL (beide dochterondernemingen van de Mélotte-groep).
  • Het toegangsticket voor de geldinzameling bedraagt 500 euro.

De projectleider

MG Health Care SRL is een dochteronderneming van Groupe Mélotte, gespecialiseerd in de sector van huisvesting voor personen met een beperking. Zij is erkend door de AVIQ (Waalse organisatie die verantwoordelijk is voor de erkenning en subsidiëring van instellingen voor de huisvesting van personen met een beperking) en beheert reeds 3 centra die in totaal een honderdtal bewoners herbergen. Mélotte Group, gevestigd in Chaudfontaine, is sinds 2008 actief in de ontwikkeling van traditionele woningen, sociale woningen, kantoren en retail in België. www.melottegroup.com

***

Perscontact:

Gunther De Backer

Gunther De Backer

Managing Director, Backstage Communication

Contact Investeerders:

Joël Duysan
CEO, BeeBonds ​
[email protected]

Over BeeBonds

BeeBonds is een door de FSMA (Financial Services and Markets Authority) goedgekeurd alternatief financieringsplatform dat investeerders (particulieren of rechtspersonen) rechtstreeks in contact brengt met projectontwikkelaars die op zoek zijn naar aanvullende financiering van 500k euro tot 5 miljoen euro voor het aandeel eigen middelen.

Het ervaren team bestaat uit financiële professionals uit de beurswereld.

Onze toegevoegde waarde is het democratiseren van de toegang tot projecten die gewoonlijk voorbehouden zijn aan professionele beleggers, met dezelfde kwaliteit van analyse. Voor elk gefinancierd project biedt BeeBonds een bijenkorf aan een imker aan; de bijenkorf symboliseert het model van participatieve financiering dat door het platform wordt ondersteund. Rekening houdend met de projecten van 2021, zullen 40 bijenkasten en 2.400.000 bijen door BeeBonds zijn geschonken (de installatie van de bijenkasten 2021 komt nog). www.beebonds.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over BeeBonds

Over BeeBonds

BeeBonds is een door de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) erkend alternatief financieringsplatform dat investeerders (natuurlijke of rechtspersonen) rechtstreeks in contact brengt met projectontwikkelaars die op zoek zijn naar aanvullende financiering van 500k tot 5M€ in quasi-eigen vermogen. Het ervaren team bestaat uit financiële professionals uit de beurswereld.

Onze toegevoegde waarde bestaat erin de toegang tot projecten die gewoonlijk voorbehouden zijn aan professionele beleggers te democratiseren, met dezelfde kwaliteit van analyse.

Voor elk gefinancierd project biedt BeeBonds een bijenkorf aan een imker aan; de bijenkorf symboliseert het participatieve financieringsmodel dat door het platform wordt ondersteund. Rekening houdend met de projecten voor 2021 zullen 40 bijenkasten en 2 400 000 bijen door BeeBonds worden geschonken (de installatie van de bijenkasten voor 2021 komt nog). www.beebonds.com

Neem contact op met

Vrijwilligerslaan, 19 1160 - Oudergem

+32491729945

[email protected]

www.beebonds.com